Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inför första


Inför första

 

Motala Ryttarförening anordnar regelbunden lektionsridning i grupp. Lektionsridning sker måndagar till fredagar på eftermiddagar/kvällar och på söndagar.

Lektionsridning
Du är inbokad i en grupp på en speciell dag och tid i veckan. Denna plats har du bokat för en hel termin. Skulle du behöva byta grupp ska vi i möjligaste mån försöka hjälpa till att hitta en ny tid och dag.

Lektionstid är den tiden som eleven disponerar hästen, inklusive upp och- och avsittning samt fram- och bortplockning av material. I ridundervisningen ingår minst en teorilektion/termin. I ridundervisningen ingår även att borsta, sadla och tränsa hästen före lektionen samt borsta, sadla och tränsa av efter lektionen. Räkna med minst 20 minuter före och efter. Den sista gruppen per dag fodrar hästarnas kvällsmat. Detta meddelas i samband med lektionsstart.

När du kommer till stallet för första gången ska du veta att:

  • De flesta är nervösa första gången de ska rida på ett nytt ställe. Vare sig man är proffs eller aldrig har suttit på en häst förut, det är bra att veta både för föräldrar och elever.
  • När du kommer till stallet första gången finns våra instruktörer där och de kan ge svar på dina frågor om du har några.
  • Innan varje lektion tittar man i lektionspärmen som finns vid hyllan utanför kontoret. Där finns veckans schema och vilken häst man har fått. För de som inte vet hur man gör i ordning en häst finns det hjälp att få. Fråga antingen någon av instruktörerna eller någon annan i stallet.
  • Hjälm och väst finns att låna på MORF, men kläder får man fixa själv. Vi rekommenderar ett par skor med ordentlig klack, kläder som är mjuka och följsamma samt gott humör och en bra inställning.

Läs gärna under Säkerhet, innan första besöket. Här står mer info rörande utrustning, försäkringar, och regler.

Välkommen att börja rida hos oss på MORF!
Uppdaterad: 28 JUL 2017 07:11

 

 

Terminsdatum:

VT22: 2/1-3/7

HT22: 1/8-22/12

Swish: 123 338 30 80


Mixum AB - Bröderna Franzén
 

Granngården

hooks-logo.jpg

finablomster.png

godisjäten logo.png

Colorama-logga.jpg

maskincity.png

ica_supermarket.png

clabris.png

Agria_Logo_SVE_RGB.jpg

Sharpman

Sisu Idrottsutbildarna

  

 

 

Postadress:
Motala RF - Ridsport
Medevivägen 104
59150 Motala

Kontakt:
Tel: 0141234700
E-post: styrelsen@motalarf.c...