Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hästar vi minns


 

Apollo

Född 1993

Ägare: Ofelia Skepp
Fodervärd: MORF 

Polka

Polka

Född ?

Sto

C-ponny

Black

 

Polka är liksom Joyride hos oss på prov, hon är inte så gammal och inte så utbildad. Men med hjälp av årseleverna hoppas vi att hon utvecklas till en bra ridskoleponny som kan stanna hos oss.

Hon är den första fjordingen vi har haft hos oss på väldigt, väldigt länge!

Rickard

Rickard

Född 1988

Valack

B-ponny

Fux

Okänd härst.

Ägare: MORF

 

 

Rickard går även under namnet ”krut-gubben” vilket man kan förstå under vissa lektioner. Han har blivit lite till åren men visar fortfarande upp sin snabbhet och sin hopptalang vid vissa tillfällen. Rickard har varit med i MORF’s verksamhet ända sen 1994 och var under sin ungdom ute och tävlade en hel del i hoppning.
Han är en korsning mellan shettis och något mer.

Mini Star

Mini Star, "Mini"

Född 1999

Valack

B-ponny

Skäck

Okänd härst.

Ägare: MORF

  Mini Star är vår gentleman. Han är försiktigt, lugn och trygg och helt enkelt en perfekt nybörjarhäst. Han är en duktig hopphäst och går med på både knatte-lektioner och med lite duktigare elever.
Marko

Marko

Född 2003

Valack

Storhäst

Brun

Import. Holland

Ägare: L. Eriksson

Fodervärd: MORF

 

 

Marko är Saras pojkvän och hänger gärna efter henne överallt. Marko är en riktig allround-häst och går både hopp- och dressyrlektioner med nybörjare och avancerade ryttare. Marko älskar att hoppa och vill gärna tro att hindren är högre än vad de egentligen är...
Enligt hans pass är Marko en Welshponny Cob, men eftersom han är ungefär dubbelt så stor som en sån är det nog ingen som vet riktigt vad han är för ras...

Konstantin

Konstantin, "Konan"

Född 1991

Valack

Storhäst

Fux m. stjärn

e: Partisan

ue: Flamingo

Ägare: MORF

  Vår gammelgubbe i stallet. Han är riktigt duktig i både dressyren och hoppningen men är också proffs på att maska på lektionerna. Han är en riktig läromästare, går lektioner med både yngre och äldre elever och har lärt många av oss att rida.
Konstantin är ett halvblod.
Ciedra

Ciedra

Född 2003

Sto

Storhäst

Brun m. stjärn

e: Colibri

ue: Ritms

Ägare: MORF

  Ciedra fick trava in på Trapalandas evigt gröna ängar en tidig fredagmorgon i november då alla försök att få hennes rygg, nacke och kropp frisk inte lyckats. Vi hoppas att hon har det bättre nu och slipper ha ont mer.
Philippa Philippa
Född 2004
e: De la Gardie
ue: Chapman
Fodervärd: Daniella Wallgren Fälth
Ircos Emmygirl, “Emmy”
Född 2006
e: Emmerton
ue: Irco Marco
Ägare: Linda Persson-Hallberg 
Mini Me
Född 2001 
e:Minotauros RP 114
u:Galexia ox FA 136/89
Ägare: Ellie Jonsson 
Guliwer

Guliwer

Född 2001

Import Polen
e: Los

u: Gaura
ue: Gont

Ägare: Paulina & Helene Jonsson
Curt

Cordinho, "Curt"

Född 12/4 2011

Hingst

Brun

e: Ronaldinho H

u: Miss Corinne

 

Han föddes mitt under pågående löshoppning och vi var väldigt många som fick se honom endast en halvtimme gammal.
Vi ser fram emot att få följa hans utveckling här på ridskolan! Curt har nu flyttat med sin nya ägare till ett annat stall, men vi hoppas att vi får höra av honom i framtiden!

Miss Corinne

Miss Corinne

Född 2000

Sto

Storhäst

Brun

e: Cortez

ue: Tammerfors

Ägare: A. Carlsson

 

Miss Corinne är även hon en av våra lånehästar. Hon fick sitt föl, en liten hingst, den 12/4 och ska precis som Evergreen ingå i vårt avelsprojekt. Innan Corinne kom till oss hade hon tävlat en del i fälttävlan vilket märks då hon är en superduktig hopphäst.
Hon är ett svenskt varmblod (SWB).
Eftersom Corinne blev dräktig igen och inte riktigt hann komma in i ridskoleverksamheten efter att ha varit mammaledig med Curt fick hon åka tillbaka till sin ägare för att föda sitt nya föl där. 

Enya

Evergreens Enya, "Enya"

Född 16/4 2011

Sto

Fux m. bläs

e: De la Gardie

u: Evergreen
Ägare: Nicole Moulin

 

Evergreens Enya föddes nästan exakt på midnatt ungefär tio dagar för tidigt, även om mamma Evergreen hade gått och varit tjock som en tunna i flera, flera veckor...

Hon är en väldigt lugn och sansad liten dam med otroligt långa ben och vi ser fram emot att följa hennes första tid här på ridskolan!
Enya har nu flyttat med sin nya ägare till ett annat stall, men vi hoppas vi får höra av henne i framtiden! 

Chanell

Chanell

Född 1996

Sto

Storhäst

Brun m. stjärn

Inlånad

Ägare: L. Segorp

 

Chanell fick vi låna från Segorps gård i Borensberg. Hon stod hos oss under vintern/våren fram till sommaren 2011 då hon åkte iväg för betäckning för att sedan bli mamma. Eftersom hon lyckades bli dräktig såldes hon av sin ägare och kom inte tillbaka till oss efter sommaruppehållet.
Vi hoppas det går bra för henne hos sin nya ägare!

Rufsa

Rufsa

1991 - 21/6 2011

Sto

B-ponny

Brun

Okänd härst.

Ägare: MORF

 

Rufsa fick galoppera ut på Trapalandas evigt gröna ängar på grund av att ha fått fång ännu en gång. Hon var alla nybörjares favorit som lugnt och tryggt bar runt på barnen. Hon fanns i stallet i många, många år och det är många av oss som har börjat vår bana på hennes rygg.

Istället för att tvingas stå inne och äta massor av mediciner beslutades det att det var bättre för henne att få somna in och slippa mer lidande. Förhoppningsvis har hon återförenats med Kadaffi uppe i hästhimlen.

Abbe
Abdullah, "Abbe"
Född 2003
Import Tyskland
Ägare: MORF


Abbe” kom till oss från Tyskland 2006 samtidigt som Saras Nickolina, som fortfarande står hos oss. Abbe fick gå igenom mycket under sin första tid i livet, innan han kom till oss och det märktes ibland på hans sätt mot människor. Abbe var trots sitt lite aviga sätt en omtyckt ridskolehäst och han var mångas favorit. Efter ca 4 år på ridskolan så såldas han till sin dåvarande ”halvfodervärd” Jelena, som hade ridit Abbe under flera år. Abbe var en en-mans-häst och därför beslutades det att han skulle säljas. Sen hösten 2010 bor nu Abbe i ett litet stall där han får busa runt med sina stallkompisar.
Cider Cider
Född 2004
e: Okänd
u: Loka
Ägare: C. Andersson

 

Cider ägdes aldrig utav MORF utan han stod hos oss på foder till och från i ca 2 år. Cider var en blandning mellan Nordsvensk, Shire och ”något mer”. Med en sån blandning är det ganska förståligt att Cider var en rejäl häst och det skämtades ofta om att det blev utslag på richterskalan när Cider kom galopperandes. Cider åkte tillbaka till sin ägare sommaren 2010 där han får gå tillsammans med sin mamma i hagen.

Cappuchino

Cappuchino, "Cappe"

Född 2002
e: Goldmine xx
ue: Egerländer
Ägare: -

 

Cappuchino stod på foder hos oss under en kort tid under våren 2010. Han var duktig i både dressyr och hoppning men var lite avvaktande i boxen. Trots att ”Cappe” stod hos oss under en så kort tid som ett halvår, hann han blir en mycket uppskattad ridskolehäst som många ville rida. Cappuchino såldes till Linn Sterlin, om du vill se hur det går för honom kan du läsa hennes blogg här: http://ztreliin.blogg.se/
På bilden rids han av sin nya ägare.

Isadora Isadora, "Doris"
1990 - 6/4 2010
e: Pontus
u: Tanja
Ägare: MORF
 

Isadora eller Doris, som hon också kallades, var våran vackra dressyrhäst. Hon var en riktig ”turbo delux-häst” och kunde vara lite hetsig emellanåt. Isadora gick inga hopplektioner de sista åren, dels för att hon var väldigt hetsig men också för att hennes bakben inte riktigt orkade med. Den 6 april 2010 gick Isadora vidare till Trappalandas ängar.

Chagger Chagger
1996 - 29/1 2010
e: Egerländer
u: National Zenit
Ägare: MORF
 

Chagger försvann från oss efter en olycka i hagen, där han bröt benet och var tvungen att avlivas akut. Vi fick ha vår fina Chagger i alldeles för kort tid, efter ca 4år hos oss försvann han. Först hade vi Chagger på foder och efter det köptes han och gick med i ridskoleverksamheten där han blev favoriten hos många. Under tiden hos oss visade Chagger upp sin otroliga sida i dressyren och han övervann sin rädsla för hoppning. Den 29 januari 2010 fick Chagger gå vidare till Trappalanda.

Krux Krux
1992 - 29/9 2009
Okänd härst.
Ägare: MORF
 

Krux försvann från oss den 29:e september 2009 tillsammans med Billy Boy. Han stod hos oss väldigt länge och var en stor favorit hos många. Krux var känd under namnet Avkastarkungen viket han levde upp till på bästa sätt. Han var den busiga lilla hästen som nybörjarna älskade och som många av de äldre eleverna hade svårt att släppa taget om. Krux fick gå vidare till Trappalandas ängar när hans ben inte längre orkade med och vi hoppas att han har det bra där tillsammans med många andra busiga småhästar.

Billy Boy Electrolux Billy Boy, "Billy"
1993 - 29/9 2009
Import Holland
Ägare: MORF
 

Billy, som även gick under namnet Barbackakungen, fick gå vidare till Trappalandas ängar när hans ben inte längre höll. Som smeknamnet säger var Billy underbar att rida barbacka på och han var populär hos många eftersom han var riktigt duktig i hoppning och dressyr också. Billy försvann från oss tillsammans med Krux den 29:e september 2009.

Kadaffi Kadaffi
1991 - 4/8 2009
Okänd härst.
Ägare: MORF
 

Vår lilla vita sagohäst gick ifrån oss den 4 augusti 2009 efter en olycka i hagen. Kadaffi blev sparkad i hagen och bröt benet och var tvungen att avlivas direkt. Han var en jätteduktig hopponny och han var ute och tävlade en del med flera ridskoleelever innan han försvann. Kadaffi var en kittlig häst och det var många som fick lära sig det den hårda vägen. ”Skänkel på fel plats, så åker du av!” tyckte Kadaffi.

Felix Felix
2001 - 10/2 2009
Okänd härst.
Ägare: MORF
  Felix var en robust liten D-ponny som stod hos oss i lite mindre än ett år. Han var lite tjurig i spiltan med var jättefin i dressyren och duktig i hoppningen. Trots att han inte var så gammal var hans ben tyvärr redan utslitna när han kom till oss. Vi blev tvungna att ta bort honom den 10 februari 2009.
Natascha Natascha
1996
Imp. Danmark
Ägare: MORF
  Natascha charmade ridskolans elever med sitt vackra yttre redan när hon kom som 4-åring. Under åren på MORF blev Natascha en duktig dressyr- och hopphäst som lärde många elever att rida. Hon var en otroligt kelig häst som älskade att pussas och blev en favorit för många. Efter en del krångel med benen beslöts det att Natascha skulle säljas till en utav MORF’s dåvarande elever som ridit henne mycket under flera år. Nu går Natascha som dressyrhäst och trivs med livet. Hon försvann från ridskoleverksamheten i december 2007.
Darling

Darling

Född 1996

e: Dart Light

u: Lina

Ägare: MORF

  Darling var en duktig allroundhäst som visade upp sina talanger i både dressyr och hoppning. Hon var en mycket populär häst på MORF och många blev charmade av hennes annorlunda färg. Darling stod på ridskolan redan som föl, under unghäståren stod hon på en annan plats och kom sedan tillbaka till ridskolan som 4-åring. Efter många trogna år på ridskolan flyttade Darling till en före detta anställd på MORF där hon nu går som avelssto och njuter av livet. Hon åkte från MORF den 19:e oktober 2007.
Skalman

Skalman, "Skalis"

1994 - 18/9 2007

Okänd härst.

Ägare: MORF

  Skalman kom till oss som unghäst och blev en riktig veteran på ridskolan, som hade sina egna idéer om vad ridlärarens instruktioner betydde. ”Ställ hästarna i hörnen” tolkade Skalman som ”Kasta av din elev och ställ dig i hörnet” vilket han också gjorde. På äldre dar levde Skalman upp till sitt namn och hade inte särskilt bråttom någonstans. Skalman hade också sin egen stil på tävlingar. "Varför trötta ut sig på framridningen när man kan spara krafterna till den riktiga hoppningen?" Undrade Skalman som var en populär häst på MORF’s klubbtävlingar. Den 18:e september 2007 fick våran vita springare gå vidare till Trappalanda.
Nimbus

Nimbus
1984 - 27/7 2007
e: Zorro
u: Nibelle
Ägare: MORF

 

Nimbus var kungen med stort K på sin tid. Han var ute och tävlade en del i sin ungdom med elever från MORF. Nimbus hade talang för både hoppning och dressyr och var en uppskattad allroundhäst på ridskolan. Efter många år på MORF gick Nimbus vidare till Trappalanda på sommarbetet 2007.

Japp

Japp

 

Japp var en liten vit skimmel som stod hos oss under våren och försommarn 2007. Han var till låns och stod hos oss medan hans dåvarande ägare letade efter en köpare. Efter några månader på MORF åkte Japp till Stockholm till sin nya ägare. Japp var en liten häst med mycket krut i, pigg och lite känslig, men var omtyckt under den korta tid han var på MORF.

Pellini

Pellini, "Pelle"
1993 - 24/5 2007
e: Bellini 817
u: Hagda
Ägare: MORF

 

 

Pellini, eller Pelle, var en av de största hästarna i stallet men trodde själv att han var en ponny. Han var en ganska speciell häst, att klättra på pallar, gömma sig i ponnyspilta och titta på fåglar tillhörde Pelles favoritsysselsättningar. Trots sitt lite… underliga sätt kunde Pelle charma ridskolans elever med en otrolig förmåga i dressyr, som i sin tur vägde upp för hans inte lika otroliga förmåga i hoppning. Efter en del problem med benen fick Pelle somna in den 24:e maj 2007.

Parisette Parisette
1992 - 10/8 2006
e: Waldstern
ue: Racot
Ägare: MORF
 

Parisette var en av våra riktigt stora hästar. Hon var en duktig och populär dressyrhäst, men blev lite svår och hetsig i hoppningen. Parisette tillbringade många år på MORF men tyvärr var hon tvungen att avlivas efter att hennes ben inte orkade med längre.  Den 10 augusti 2006 fick Parisette gå vidare till Trappalanda.

Prins Jones

Prins Jones, "PJ"

1994 - 28/12 2005
e: Indiana Jones
u: Dolly
Ägare: MORF

 

Prins Jones eller PJ, som han kallades, var en korsning mellan Arab och Pinto. Han var en duktig dressyrponny och en snabb och ibland en lite hetsig hopphäst. PJ var tvungen att avlivas efter att han fick allvarlig tarmvred den 28:e december 2005.

Baccardi Baccardi
Godiva Godiva
Joy Joy
Bambina Bambina

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:39 Skribent: Sara Helgesson

 

 

Terminsdatum:

VT22: 2/1-3/7

HT22: 1/8-22/12

Swish: 123 338 30 80


Mixum AB - Bröderna Franzén
 

Granngården

hooks-logo.jpg

finablomster.png

godisjäten logo.png

Colorama-logga.jpg

maskincity.png

ica_supermarket.png

clabris.png

Agria_Logo_SVE_RGB.jpg

Sharpman

Sisu Idrottsutbildarna

  

 

 

Postadress:
Motala RF - Ridsport
Medevivägen 104
59150 Motala

Kontakt:
Tel: 0141234700
E-post: styrelsen@motalarf.c...