Hoppa till sidans innehåll

Använda anläggningen


Delight

 

Vi vill påminna om att vi först och främst är en ridskola, alltså cirkulerar det väldigt många oerfarna barn och vuxna hos oss, därför kommer säkerheten alltid i första hand

 

Ridskolan har alltid förtursrätt att välja bana, även då ändring sker med kort varsel. Terminsplan för ridskolans aktiviteter finns uppsatt på anslagstavlan i stallet.

 

Allmänt
Privatryttare som vill använda ridbanorna på MORF ska betala terminsavgift eller engångsavgift, samt vara medlem i Motala Ryttarförening. Kvitto ska kunna visas upp för personal på MORF. Ryttare som nyttjar anläggningen ska följa föreningens regler, överträdelser kan leda till avstängning.

Godkänd ridhjälm och ridskor ska bäras korrekt vid allt arbete med häst på anläggningen, detta gäller även vid arbete vid hand såsom logering och tömkörning mm.

 

Behörighet
Betald terminsavgift ger privatryttare behörighet att använda föreningens anlagda banor, med detta menas ridhus och gruspaddock. Gräsbanan på baksidan är stängd vissa perioder.

 

Banorna
Max 7 ekipage/ridhusbana samt 9 ekipage på utebanan. Det är ej tillåtet att ha lös häst på någon av banorna. Häst som ej är i arbete ska ej vistas på banorna.

 

Underlag
I ridhuset: Sand blandat med flis.

Utepaddock 1: Sand.

Utepaddock 2: Sand

Stor gräsbana 80*100m.

Vi vill kunna hålla underlaget så fint som möjligt så länge som möjligt och vill därför att ni mockar efter er varje gång ni använt någon av våra banor.

 

Material
Det är tillåtet att använda träningsmaterial såsom hinder mm, dock inte tävlingsmaterial. Vid användning ställer man tillbaka materialet på dess plats direkt efter avslutad träning.

 

Tränare
Träning på anläggningen får endast ske under ridskolans ordinarie instruktörer och vid de allmänna träningar där föreningen beslutat att gästtränare håller kurs. Dock finns möjlighet att träna för en utomstående tränare om man får godkännande av personal på MORF. 

 

Bokning

För att få komma och rida hos oss vill vi att man ringer/mailar och bokar senast kl.14.00 dagen innan. Vill man komma och rida på helgen krävs alltså att man ringer /mailar och bokar senast kl.14.00 på fredagen innan. Tel nr 076-0134700 alt This is a mailto link. Varmt välkomna!

Ridhusschema hittar du här (bana 1) och här (bana 2)!

NU GÅR DET ÄVEN ATT BOKA VIA VÅR FACEBOOKSIDA! 

 

Parkering
Parkering skall ske på transportparkeringen till höger vid infarten. Innan du lämnar anläggningen, se till att du gjort rent efter dig, även där bil och transport varit parkerade. Skottkärra, grep och sopkvast finns i ridskolans redskapsrum att låna. Vintertid kan även parkering ske på stallplan, då vi ej utnyttjar den för uppställning av grupper.

 

Tillträde

Ingång får endast ske via stallplan på baksidan då vi ej vill ha gästhästar i stallarna. Iordningställandet av hästen får ske i spol/hovslagarspilta om det är ledigt, dock ej i stallgång eller ridhus. I annat fall gäller att iordningställa på parkering.

Frågor
Eventuella oklarheter eller frågor hänvisas till ansvarig personal på ridskolan.

Tel: 0141-23 47 00
Mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 07 MAR 2018 20:43 Skribent: Anna Petersson

Facebook

Instagram

Terminsdatum:

VT19: 2/1-1/7

HT19: 31/7-23/12

Swish: 123 338 30 80

 

Mixum AB - Bröderna Franzén 

Granngården

 Häggbergs

Sharpman

 

Tinnerholms Bygg

Sisu Idrottsutbildarna

  

 

Postadress:
Motala RF - Ridsport
Medevivägen 104
59150 Motala

Kontakt:
Tel: 0141234700
E-post: This is a mailto link